top of page

עיצוב משרד ומוקד טלפוני של עמותת מזון לחיים

אז בתקופה האחרונה היינו חלק מפרויקט חשוב מאוד!

עיצבנו את המשרדים והמוקד הטלפוני של עמותת מזון לחיים, בפתח תקווה.

עמותת מזון לחיים מחלקת ברוב ימות השנה סלי מזון לאלה שידן אינן משגת.


כל משפחה מקבלת סל מצרכים כשר, לפי גודלה וצרכיה המיוחדים, אשר כוללים את כל אבות המזון הבסיסיים. מתנדבי עמותת "מזון לחיים" מגיעים עד לפתח דלתם של המשפחות הנזקקות וממלאים את המקרר והארונות בכל טוב, ובמקרי הצורך עוזרים בדברים נוספים.


בנוסף הקימה עמותת "מזון לחיים" בתים חמים.

בתחילת 2014 נפתח "בית חם" בחיפה, בו מבושלת מדי יום ארוחת צהריים חמה, בריאה ומזינה באווירה ביתית.


אנו מודים על הזכות שהייתה לנו להיות שותפים לפרויקט בעל חשיבות ערכית וחברתית שמסייעת להמון אנשים. 💙🧡


מי שמעוניין לקבל מידע נוסף על העמותה ולתרום, מוזמן ללחוץ על הלוגו:




בפעם הראשונה כשהגענו לראות את חלל המשרדים לפני השיפוץ, ראינו חלל מיושן, עם פרקט עץ חום/אדמדם כהה, הדלתות והמשקופים היו חומים והתאורה הייתה בגוון קר. אך כמובן שישר ראינו את הפוטנציאל.



בשלב הראשון, העברנו שאלון למנכ"ל, על מנת להבין מהם הדרישות והצרכים.

הדרישות היו לתכנן מוקד טלפוני של 20 טלפנים לפחות, במה החולשת על כל המוקד, אזור שיחות משוב, משרד מנהל כספים, משרד מנכ"ל עם חלון הצצה למוקד, מחסן לסלי המזון, עמדת בק אופיס/קבלה והמתנה מטבחון כמובן והמון המון מקומות אחסון, לציוד מחשובי של המוקד, לניירת, לקלסרים ולציוד משרדי, דבר שהיה חסר להם במשרד הקודם.


לאחר מכן, הזמנו מדידה מקצועית של החלל.

הנה תוכנית החלל לפני השיפוץ:


התחלנו לתכנן, ולשבור קירות. במחשב (באוטוקאד) זה ממש קל, הצלחנו למקסם את החלל וליצור חללי עבודה על פי דרישת הלקוח.

הנה תוכנית ההריסה, שמראה, איך הרסנו קירות של 4 חללים ואיחדנו אותם לחלל אחד, למוקד.

בארבעת המזגנים שפורקו מכל משרד, השתמשנו בשנית במוקד. המזגנים היו תקינים ומטעמי קיימות וחסכון, התקנו אותם בשנית בצורה אסטית על קירות המוקד.


הנה תוכנית ההעמדה, המראה את מיקום הריהיטים בחלל, במת האחמש במוקד ואזור לשיחות משוב, אזור המתנה בכניסה, עמדת קבלה / בק אופיס, משרד מנכ"ל עם חלון הצצה למוקד, משרד למנהל חשבונות, מחסן ומטבח.


כמובן שישנה תוכנית העמדה הכוללת מידות הרהיטים ומרחקים בין רהיט לרהיט, ובין הרהיטים לקיר, המאפשרים מעברים מרווחים, נגישים ונוחים.


עבודת מעצבי הפנים היא בעיקרה תכנון נכון, של מיקומי הפריטים בחלל, הרהיטים, נקודות החשמל התאורה, המים והאינסטלציה. קודם כל דואגים לפונקציונאליות, לנוחות ולאיכות החומרים ולאחר מכן מחליטים על הצבעים והגוונים שבחלל, כמובן שגם הם משפיעים מאוד על השוהים בו ויש רציונאל לבחירתם.

בפרויקט הזה בחרנו להשתמש בצבעי כחול וכתום שמרכיבים את הלוגו של עמותת מזון לחיים.


כניסה למשרדי העמותה אחרי השיפוץ:

החלפנו את הדלתות החומות לדלתות לבנות ולדלתות זכוכית, את גופי התאורה הפלורסנטים בתקרה הפריקה לגופי תאורה לד, את פרקט העץ החום/אדום באזור הכניסה והמשרדים החלפנו בפרקט בגוון אלון מבוקע

יצרנו עמדת המתנה עם 2 כורסאות קטיפה בצבע אפור, צבענו את הקיר בכחול, עליו תלינו תעודות הוקרה עם מסגרות בצבע זהב מוברש.

כאמור, בחרנו בצבע כחול כי זהו אחד הצבעים מהלוגו של העמותה.


בין העמוד לקיר תכננו עמדת בק אופיס/ קבלה שפונה לכיוון דלת הכניסה.

הריהוט לבן ומינמליסטי ומעליו גוף תאורה שחור, נקי, מאיר ובולט שמשתלב יפה עם ארון האחסון בכניסה.


רכשנו ארון אחסון גדול בכניסה, שיאחסן ציוד משרדי , דפים A4 , מעטפות, ציוד מחשוב וכו'.

לארון דלתות מראה המשקפות את תעודות ההוקרה למי שיושב בפינת ההמתנה ויוצר תחושה שהחלל מרווח יותר.


לאורך המסדרון התקנו מדפים צרים ועליהם הנחנו מסגרות עם תמונות של חיי העמותה והפעילות בה.


משרד מנהל כספים

כך הוא נראה לפני:


והנה הוא היום:


במשרד מנהל החשבונות, שעוסק בכספים מן הסתם, קיבלנו השראה מגווני הירוק של הדולר וצבענו קיר אחד בגוון ירוק מרווה.צבע נעים ורגוע..

השולחן, הארונות והספרייה הלבנה היו בנמצא, אך שודרגו קלות באמצעות החלפת הידיות.

מאוד חשוב לנו להשתמש בפריטים קיימים. לא לזרוק או להחליף ולחסוך לכם כסף. תראו איך החלפת ידיות שעלו עשרות שקלים, משדרגת את המראה של הסיפריה והארונות.

להשלמת המראה רכשנו 2 כסאות בגוון ירוק מרווה מקטיפה.


בתכנון המקורי, היה אמור להיות שולחן ליו"ר העמותה שמגיע לעיתים רחוקות, אך בפועל הוחלט כי אין צורך בשולחן נוסף ולכן יצרנו פינת ישיבה נעימה.


במשרד מנהל החשבונות החלפנו את הדלת החומה, לדלת זכוכית שקופה עם מסגרת שחורה כך שניתן יהיה לראות את המתרחש במשרד אך ניתן יהיה לסגור את הדלת, להנות מהשקט ולהתרכז בעבודה.


משרד המנכ"ל

והנה המשרד לאחר השיפוץ,

אחת מן הדרישות, היתה ליצור פתח חלון הצצה לכיוון המוקד ממשרד המנכ"ל.

את פתח ההצצה תכננו כך שניתן יהיה לראות את המתרחש במוקד גם בישיבה על הכסא וגם בעמידה ליד החלון וכמובן שלא יתנגש במזגנים שנמצאים על הקיר במוקד. הכל תוכנן בקפידה ומראש.

על החלון הותקן וילון משרדי על ידי "וילונות הנרי" לשמירה על פרטיות בעת הצורך.


גם כאן, השולחן היה בנמצא, ומכיון שהיה איכותי ושמור, השתמשנו בו.

מאחורי שולחן העבודה, הצבנו ארון אחסון משרדי מאיקאה עם דלתות הזזה.לאחסון, קלסרים, ניירת , ציוד משרדי וכו'.





רכשנו ארון אחסון גדול נוסף.

ארון גדול לבן, עם מסגרת שחורה.

אחסון, אחסון אחסון! זה ממש ממש חשוב!

כשיש מקומות אחסון, תמיד החלל נראה מסודר יותר, מזמין יותר, נעים יותר!

אין חפצים מפוזרים שלא במקומם: על השולחן/הכסא / הרצפה, הכל מוסתר ובמקומו מונח!



כדי להשלים את המראה רכשנו 2 כסאות מקטיפה שחורה וגוף תאורה מתכתי בקווים ישרים בצבע שחור.

הוספנו שטיח וכורסא ועיצבנו חדר מיוחד וסולידי למנכ"ל.


גם כאן, החלפנו את דלת העץ החומה בדלת זכוכית שקופה. ניתן יהיה לראות דרך הזכוכית השקופה את הפעילות במשרד גם כשהדלת סגורה.


דלת משרד המנכל נמצאת מול דלת מנהל הכספים, שתי הדלתות מזכוכית עם מסגרת שקופה ויוצרות מראה סימטרי בחלל.



המוקד


המוקד הוא בעצם 4 חללים שאוחדו. ככה זה נראה לפני ששברנו את הקירות.


הנה אחרי שבירת הקירות, ניתן לראות על הרצפה, היכן הם היו.


אחרי הסרת כל הקירות נכנס הרבה אור טבעי לאזור המוקד.

בנינו במת אחמש על פי דרישות הלקוח,


מטעמי אקוסטיקה, החלטנו לחפות את רצפת המוקד באריחי שטיח. אזור המוקד הינו אזור גדול והשילוב עם אריחי התקרה האקוסטית נתנו מענה לעניין האקוסטיקה .

בגלל הקורונה כל משלוח לקח המון זמן באותה תקופה, מעל לחודשיים המתנה (!)

והיינו חייבים לבחור באריחים שנמצאים במלאי. המגוון לא היה גדול.

כאן זה הזמן להודות לאורטל אוחנה משטיחי כרמל ביזנס שלא שקטה ולא נחה עד שהיינו מרוצים מהבחירה.

בחרנו בשטיח בגוון אפור וכחול שעל פניו נראה חביב, אך לא עוצר נשימה אבלללל כשפרסנו את האריח בדוגמאת "פישבון" (אדרת הדג) יצרנו מראה מיוחד ולא שיגרתי שהניח את דעתנו.



והנה תמונות של המוקד עם השטיח, עמדות וגופי התאורה, במלוא הדרו:


התקנו עמדות רחבות ואקוסטיות לכל עובד ואפילו הצלחנו להוסיף עוד עמדות לעובדים שיצטרפו בהמשך..

העמדות וגודלם תוכננו על ידנו ובכוונה בחרנו צבע ניטרלי (אפור בהיר) שישרה אווירה רגועה ונינוחה לעובדים.

כדי להכניס קצת צבע בחרנו גופי תאורה בסגנון תעשייתי בצבע כתום, הכתום משתלב מעולה עם הכחול והאפור.

את הצבעוניות של המוקד בחרנו ע"פ הלוגו של העמותה שהוא בצבעים של כחול וכתום.





והנה פינת המשוב בתוך המוקד:


בעתיד, כשיגדל המוקד ישנן תשתיות לעוד 6 עמדות עבודה וניתן יהיה להוסיף עמדות.


מטבחוןעובדים לפני:




במטבחון עובדים, התקנו רצפת p.v.c בדוגמאת דמקה בגווני שחור ולבן המקנה למטבחון תחשובה של ביסטרו צרפתי. צבענו קיר אחד בשחור ועליו התקנו בר מעץ אלון מבוקע באורך 3 מטר ומעליו התקנו 4 גופי תאורה מיוחדים ומראות עגולות עם מסגרת זהב. להשלמת המראה הוספנו 4 כסאות בר בסגנון כפרי.




באזור השני במטבחון רכשנו שולחן שחור בסגנון כפרי שנפתח (בעת הצורך) והשלמנו את הנראות עם כסאות מאותה משפחה של כסאות הבר.


תודה לקבלן הבית של הסטודיו דימה!!

תודה לצלם האלוף שלנו שהגיע בהתראה קצרה כ"כ.

תודה לכל הספקים שלקחו חלק בפרויקט המיוחד הזה.

איקאה והמחלקה העיסקית.

כרמל ביזניס.

בית השטיחים והפרקט.

וילונות הנרי.

טמבור.

טייק איט.

אי אר לייטינג.

ליה ילדת טבע.

יעד פירזול.

דוד ונתנאל.

מחסני תאורה.

21 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page