top of page

תכנון, עיצוב פנים והום סטיילינג לבית של אייל ואביטל

לאייל ואביטל יש דירת טריפלקס מלאת פוטנציאל בהרצליה. בעלת 4 חדרי שינה, משרד, חלל ציבורי מרווח מאוד וגג מהמם. הם גרים בה עם 3 ילדיהם ו3 חתולים.

הם חזרו משליחות של שנה בארה"ב מטעם העבודה של אביטל ואייל לא אהב את הבית :/

הם פנו אלינו בהמלצת זוג חברים טובים שגם להם עיצבנו את הבית (הבית של דקל ולאה).


הנה תשובותיהם לחלק מהשאלות שאנחנו שואלים בשאלון :


1. האם אתה אוהב את הבית שלך כיום? מה הדבר שאתה הכי אוהב בו?

אייל- לא אוהב. הדבר שהכי אוהב- את הגג.

אביטל- אוהבת את הבית כיום, אוהבת את הגג ואת ריבוי החדרים והחללים כך שיש פרטיות ואין צפיפות.

2. מה אתה לא אוהב בבית? מה מפריע לך? ממה אתה לא מרוצה?

אייל- סגנון מיושן, מבולגן, מסדרון חשוך ולא ממוזג, קומה ראשונה צפופה, שיש במטבח עמוס (רוצה שיש

ריק)

אביטל- לא מרוצה מהספות הנוכחיות (שנשארו מבני משפחה שגרו כאן שנה) שלא נוחות לישיבה, לא מרוצה שלגלי אין חדר משלה עם חלון, לא מרוצה מחדר העבודה שנהיה צפוף.

3. מה חסר לך בבית?

אייל- אור, צבע, מראה עדכני, כיריים גדולות יותר

אביטל- יותר צבעים, מראה עדכני.

4. מה תרצה שאחרים יחשבו על הבית? האם זה חשוב לך?

אייל- חשוב לי שאנשים חשבו שהוא מודרני ויפה.

אביטל- חשוב לי שירגישו בנוח, רצויים ומוזמנים ושיחשבו שהוא חמים וכיפי.

5. איזה דברים לא תרצה בבית?

אייל- בלגאן

אביטל- סטריליות יתר, נובורישיות, יותר מדי מגזין עיצוב ופחות מדי בית


אז ככה נראתה קומת הכניסה:


בחרנו פלטת של צבעים של שחור, מרווה, עץ, אפור, לבן שיש עם גידים אפורים ונגיעות זהב.


החלפנו את הריצוף בקומת הכניסה לריצוף בהיר בגוון חול ים. החלפנו את חיפוי המדרגות לחיפוי שמשלב שחור לרום, ואלון מבוקע למדרך. התקנו מעקה מברזל בצבע שחור וקווים ישרים.

שילבנו סרגלי עץ על קיר הטלווזיה בסלון והוספנו מזנון מרחף, בצבע שחור מט.

רכשנו ספה פינתית ומפנקת בקווים ישרים ו2 כורסאות מקטיפה בצבע ירוק בקבוק.

החלפנו את כל האלומניום לאלומנים שחור וידית בסגנון באוהאוס. בתוכנית החשמל , בכניסה לבית, הוספנו מתג השולט על התריס החשמלי כך שאם שוכחים לסגור את התריס, אין צורך לחזור לסלון.


שינינו את מיקום שירותי האורחים והארכנו אותם לכיוון הסלון, כך הגדלנו את חלל הכניסה למטבח 40 ס"מ. והתאפשר לנו למקם את פינת האוכל לרוחב.


בקיר שירותי אורחים, בחרנו להתקין דלת בקו 0, ולחפות את כל הקיר בסרגלי עץ בגוון אלון מבוקע. וכך יצרנו קיר כוח מיוחד בכניסה לבית וטישטשנו את הכניסה לשירותי אורחים.


שרותי האורחים:


בחרנו אריחים מיוחדים ביותר, פרזול זהב וגוף תאורה המשלב שיש וזהב.



אזור המטבח,לפני

כאמור, הכניסה לשירותי אורחים הייתה מהמטבח, בנוסף היה חצי קיר שסגר את הכניסה למטבח ויצר תחושה שכל האזור צפוף מאוד. שינוי מיקום שירותי האורחים יצר כניסה מרווחת למטבח ואפשר לנו למקם את פינת האוכל לרוחב.

חידשנו את המטבח הישן ובחרנו לשלב דלתות בגוון ירוק מרווה לארונות התחתונים ולווטרינה, ולחלק של הארונות הגבוהים, בחרנו בגוון שחור. בחרנו שיש GALA 501 של אבן קיסר ועלינו איתו 60 ס"מ על הקיר כחיפוי. הוספנו מדף אלון מבוקע לאורך כל השיש והתקנו גוף תאורה לד שחור, צמוד תקרה בצורת האות "ך".




במהלך השיפוץ השוונו את גובה החלונות, שלא היה שווה. למראה סימטרי ואחיד.

רכשנו פינת אוכל שנפתחת בקלות בזמן אירוח, וכסאות בשילוב פלסטיק וברזל שעמידים בפני ציפורני החתולים.

רכשנו שעון מיוחד (מטל מאיו) , מברזל בקווים ישרים.

מכיון שמראה השעון דומיננטי ולא רצינו להסתיר את יופיו, התקנו גוף פס תאורה שחור.

השעון משתלב היטב עם המעקה ומדבר באותה שפה של השולחנות בסלון וקונסלות הכניסה שמאחורי הדלת.



אזור פינת האוכל והכניסה, לפני:





לאייל ואביטל הפריע שהילדים זורקים את התיקים והנעליים בכניסה לבית ולכן, מתחת למדרגות החלפנו את ארון הדלתות למגירות נשלפות ומצאנו גם מקום אחסון לדייסון, כמובן שעוד בשלב השיפוץ, הוספנו שקע בתוכנית החשמל.



קומה 2:


מסדרון לפני:


מסדרון, אחרי:



החלפנו את הפרקט בכל הקומה לפרקט בגוון אלון מבוקע, למעט חדרי הבנות והמשרד, ששם התקנו פרקט בגוון לבן.

במסדרון התקנו מזגן לבקשת הלקוחות, בחרנו טפט בגוונים ירוק מרווה בהיר ולבן, רכשנו קונסולה שחורה מברזל עם זכוכיות פסים ומראה עגולה מברזל שחור. מצידי הקונסולה התקנו 2 גופי תאורה שמשלמים את האווירה.



חדר שינה הורים

לפני




אחרי:


בחדר הורים רכשנו ארון ענק בצבע קשמיר, שמתוכנן בהתאם לצורכי הלקוחות, שכולל מעבר סודי לנרניה ולמרפסת הסגורה שם מייבשים את הכביסה.

על מנת לחסוך בעלויות, לא החלפנו את כל המיטה שהיתה במצב טוב, אלא רק את ראש המיטה.

שילבנו יחד עם הארון שידת מגירות וכך ניצלנו את החלל במלואו.

רכשנו טפט בסגנון טרופי בגווני ירוק בהיר ולבן, רכשנו מיטה בהזמנה אישית מבד קטיפה בצבע ירוק בקבוק וכדי לשבור את הצבעוניות תכננו והזמנו 2 שידות צד עם מסגרת שחורה והחזיתות של המגירות בגוון הארון.

מצידי המיטה בחרנו 2 גופי תאורה מיוחדי, בגווני שחור ונגיעת זהב, שיוצרים תחושה שהחלל גבוהה יותר.


בנוסף, הוספנו קיר אקוסטי שמנע מהם לשמוע את השכנים. בשל הוספת הקיר האקוסטי, הזזנו גם את מיקום המזגן מעל לדלת הכניסה, שלא יראו אותו איך שנכנסים לחדר. את הצנרת "החבאנו" מאחורי הקיר האקוסטי.



המעבר הסודי:


החדר של רני:



בחדר של רני שאוהב ממש מחשבים.

בחרנו להשאיר את הארון ושולחן הכתיבה.

צבענו את חזית המגירות. מעל, רכשנו ספריית ברזל מאיקאה.

מכיוון שתמיד באים חברים, בחרנו להשאיר את הספה שנפתחת גם למיטה נוספת בזמן אירוח של הסבים והמשפחה.

מעל הספה רכשנו מדבקה מגניבה מאליאקספרס. רכשנו וילונות גלילה בצבע לבן מוילונות הנרי.




בחרנו למסגר את החלל שמעל המיטה וליצור קוביית צבע בגוון כחול.

תלינו גוף תאורה מתכוונן מבטון וליד 3 תמונות שנרכשו ע"י אביטל באחד הטיולים המשפחתיים בח"ול.


חדר הרחצה.


לפני:





בחדר הרחצה הכללי בחרנו בריצוף אפור כהה בגודל 60×120 וחיפוי קירות בגוון אפור בהיר בגודל זהה, כך שהמפגשים בין הריצוף לחיפוי יצאו מושלמים ומדוייקים.

רכשנו מיכל הדחה סמוי בעובי 10 ס"מ וקצר מהסטנדרט וכך הרווחנו מעבר רחב יותר לחדר כביסה.

תכננו מקלחון גדול ומפנק עם 2 אינטרופצים: אחד לראש גשם מהתקרה והשני למזלף יד.

כדי להכניס צבע לחלל תכננו ארון לכיור וארון אחסון ענק בצבע טורקיז וידיות זהב.

בחרנו ברז שחור ומראה עגולה ממתכת שחורה.

ישמנו את האריחים לרוחב, עד גובה 2.4 מטר. נותר לנו 20 ס"מ מרווח, בים האריח לתקרה. לכן, בחרנו להנמיך את התקרה בגבס, דבר שאפשר לנו לשים תאורת לד שקועה בתקרה וכן ראש גשם מהתקרה ולא מהקיר.


החדר של גלי

לפני השיפוץ החדר של גלי היה קטן מאוד ולחדר הייתה מחוברת בדלת וחלון, מרפסת סגורה ששימשה לאחסון



לכן, החלטנו לשבור את הקיר ולהגדיל משמעותית את החדר והופה:

כתוצאה משבירת הקיר זכינו בווטרינה ענקית על כל הקיר, ועוד חלון קטן.החלטנו לתלות ווילונות לבנים ורכים בצורת "ר" לכל אורך החלונות. את המיטה מיקמנו מתחת לחלון וכך הרווחנו חלל עצום בתחילת החדר.



מימין לדלת שילבנו ארון עם דלתות הזזה בצבע לבן.ובצד שמאל מיקמנו את שולחן הכתיבה.

הכנסנו לחדר אקססוריז מקש ובמבוק בסגנון בוהו שיק.


החדר של ליה


לפני השיפוץ, ראש המיטה היה על הקיר הימיני.

מכיוון שהקיר שעליו נמצאת ראש המיטה כעת היה קצר, הארכנו את הקיר עליו נשענת המיטה ויצרנו נישה למדפים וכך המיטה נמצאת במיקום הרבה יותר טוב והרווחנו עוד מקומות אחסון.



על קיר ראש המיטה יישמנו טפט גאומטרי - קווים זהובים על רקע לבן, ועל הקיר הימיני תלינו שלט ניאון מגניב שהוזמן במיוחד ע"פ משפט שליה בחרה. את הרצפה חיפינו בפרקט לבן, וכך יצרנו תחושה שהחלל רחב יותר. רכשנו ארון עם דלתות מראה כדי ליצור תחושה שהחלל גדול יותר.



בנוסף בנישה שנשאה בין הקיר לארון התקנו שולחן כתיבה שמורכב מרגלים ופלטה שחתכנו לפי מידת הנישה. הוספנו כיסא ואקסוריז וכך נראה החדר..




המשרד של אביטל.


לפני:



אחרי:


לפני השיפוץ הקירות במשרד הביתי היו צבועים בפסים של כתום ושמנת.

לכן צבענו את כל המשרד בלבן מרגיע. והוספנו וילונות גלילה. מכייון שאביטל עושה המון זומים בחרנו טפט מיוחד, בסגנון ארט דקו שישמש כרקע בזמן הזום.



הנה מה שרשמנו לו אייל ואביטל בסיום השיפוץ:

"יסמין ודותן עזרו לנו בתהליך ממושך של שיפוץ ועיצוב הבית. יש להם רעיונות מדהימים, טעם משובח, והכי הכי חשוב סבלנות ויכולת הקשבה ללקוחות עד אין קץ!!! בזכותם יצא מהמם ואני יכולה רק להגיד שהאופי של איש המקצוע חשוב בעיניי לא פחות מהמקצועיות שלו, במקרה של יסמין ודותן יש להם גם וגם!!!! מומלצים בחום!!



32 צפיות
bottom of page